Thilde Jensen

“De Hoge Gezondheidsraad noemt MCS niet voor niets een beschavingsziekte. Men stelt de aandoening op één lijn met bijvoorbeeld het chronisch vermoeidheidssyndroom, prikkelbaredarmsyndroom en fibromyalgie; allemaal zogeheten functionele somatische syndromen. Dat betekent evenwel niet dat de ziekte overal erkend wordt. In Denemarken en Oostenrijk wel, maar niet bij ons. En ook de Wereldgezondheidsorganisatie neemt de aandoening tot dusverre niet op in haar lijst van geclassificeerde ziekten.”

In Snoecks 2017 lees je bijdragen van:

Marjorie Blomme
Han Ceelen
Christian Clauwers
Halbe de Jong
Caroline De Ruyck
Carmen De Vos
Eva Feremans
Suzanne Gouda
Toon Horsten
Dirk Leyman
Laura Noble
An Olaerts
Cathérine Ongenae
Hilde Pauwels
Thomas Pierce
Margi Rotiers
Hilde Sabbe
Helen Simpson
Geert Stadeus
Sam Steverlynck
Johan Swinnen
Annelies A.A. Vanbelle
Beate Windeler