Tamas Dezso

“Subculturen komen en gaan. De hipster, met z’n fixie, z’n bier van microbrouwerijen en z’n handgemaakte, ambachtelijke dingetjes begint onderhand aardig uit het straatbeeld te raken. Indringender is het als een gemeenschap die er al eeuwen was en nog eeuwen door had kunnen gaan óók tijdelijk blijkt te zijn. In Roemenië is dat het geval, op het platteland. De mensen daar, uit dorpjes van soms maar vier huizen, leefden altijd in sterke onderlinge verbondenheid. Hun band met de natuur was even hecht. Gewoontes en tradities hielden stand, zelfs toen de overheid met haar collectieve boerderijen en fabrieken op de proppen kwam. Maar in de postindustriële era lukt het niet meer.”

In Snoecks 2017 lees je bijdragen van:

Marjorie Blomme
Han Ceelen
Christian Clauwers
Halbe de Jong
Caroline De Ruyck
Carmen De Vos
Eva Feremans
Suzanne Gouda
Toon Horsten
Dirk Leyman
Laura Noble
An Olaerts
Cathérine Ongenae
Hilde Pauwels
Thomas Pierce
Margi Rotiers
Hilde Sabbe
Helen Simpson
Geert Stadeus
Sam Steverlynck
Johan Swinnen
Annelies A.A. Vanbelle
Beate Windeler