Kirill Golovchenko

“Kirill Golovchenko’s fotoserie ‘Bitter Honeydew’ heeft een simpele premisse: beeldverslag doen van de straatverkoop van groente en fruit in zijn geboorteland Oekraïne. Net zo goed had het vertrekpunt kunnen luiden: hoe zien onbestendigheid en overlevingsdrang eruit, want achter de ogenschijnlijke schilderachtigheid van de stalletjes, lampjes en netjes gerangschikt fruit schuilt een hard, ellendig businessmodel. Met hun gammele trailers, caravans en tentjes strijken families uit Armenië, Georgië en Azerbeidzjan drie of vier maanden neer in zuidelijk Oekraïne om, voordat de lange winterperiode aanbreekt, wat schamele centen te verdienen met de oogst van het seizoen. Je vindt de stalletjes vooral aan de wegen langs de Zwarte-Zee-kust: daar zitten de toeristen. De realiteit is echter dat de meeste verkopers met lege handen huiswaarts keren.”

In Snoecks 2017 lees je bijdragen van:

Marjorie Blomme
Han Ceelen
Christian Clauwers
Halbe de Jong
Caroline De Ruyck
Carmen De Vos
Eva Feremans
Suzanne Gouda
Toon Horsten
Dirk Leyman
Laura Noble
An Olaerts
Cathérine Ongenae
Hilde Pauwels
Thomas Pierce
Margi Rotiers
Hilde Sabbe
Helen Simpson
Geert Stadeus
Sam Steverlynck
Johan Swinnen
Annelies A.A. Vanbelle
Beate Windeler