Kengo Kuma

“De Japanse architect Kengo Kuma mag het Olympisch stadion van Tokyo bouwen, voor de Spelen van 2020. De onlangs overleden Zaha Hadid had de prijsvraag gewonnen, maar zij werd teruggefloten toen bleek dat haar ontwerp zo’n 2,1 miljard euro moest kosten. Kuma zat daar 1 miljard onder, en de gewone Japanner vond zijn op tuinen en natuur geïnspireerde ontwerp ook nog eens veel mooier. Bij Kuma geen blingblingarchitectuur, maar traditionele en fragiele materialen – wél met de laatste techniek. Én: altijd in perfecte harmonie met de omgeving.”

In Snoecks 2017 lees je bijdragen van:

Marjorie Blomme
Han Ceelen
Christian Clauwers
Halbe de Jong
Caroline De Ruyck
Carmen De Vos
Eva Feremans
Suzanne Gouda
Toon Horsten
Dirk Leyman
Laura Noble
An Olaerts
Cathérine Ongenae
Hilde Pauwels
Thomas Pierce
Margi Rotiers
Hilde Sabbe
Helen Simpson
Geert Stadeus
Sam Steverlynck
Johan Swinnen
Annelies A.A. Vanbelle
Beate Windeler