Evgenia Arbugaeva

“Zo gauw het gaat over de opwarming van de aarde reageren we van ongerust tot bezorgd tot gealarmeerd tot murw. Zitten er eigenlijk ook voordelen aan? De toendrabewoners in Siberië vinden van wel. Het in hoog tempo ontdooien van de permafrostbodem vinden ze zelfs een geschenk uit de hemel. Uit de smeltende ijslaag duiken duizenden mammoetenkarkassen met waardevolle ivoren slagtanden op. En die kunnen – in tegenstelling tot olifantenivoor – perfect legaal verzameld en verhandeld worden. Fotografe Evgenia Arbugaeva ging mee op mammoetexpeditie en kwam als een ‘andere vrouw en fotografe’ terug.”

In Snoecks 2017 lees je bijdragen van:

Marjorie Blomme
Han Ceelen
Christian Clauwers
Halbe de Jong
Caroline De Ruyck
Carmen De Vos
Eva Feremans
Suzanne Gouda
Toon Horsten
Dirk Leyman
Laura Noble
An Olaerts
Cathérine Ongenae
Hilde Pauwels
Thomas Pierce
Margi Rotiers
Hilde Sabbe
Helen Simpson
Geert Stadeus
Sam Steverlynck
Johan Swinnen
Annelies A.A. Vanbelle
Beate Windeler