Duivensport op zijn Spaans

“Alsof de regenboog over ontelbare kleine vleugels uitgevloeid is. Een onzichtbare hand een uitbundig kleurenpalet over grijze veren heeft gestort, en die vervolgens als bonte confetti laat neerdwarrelen. De hemel barst open in een stortbui van tropische tinten. De duiven in de streek rond Valencia en Murcia in het oosten van Spanje zijn niet grijs, maar rood en turkoois, geel en groen. Het is geen exotisch ras, en ze vormen geen optische illusie. Ze zijn door hun eigenaren liefdevol en zorgvuldig met de hand beschilderd, in een variant op de duivensport die uniek is voor de streek.”

In Snoecks 2017 lees je bijdragen van:

Marjorie Blomme
Han Ceelen
Christian Clauwers
Halbe de Jong
Caroline De Ruyck
Carmen De Vos
Eva Feremans
Suzanne Gouda
Toon Horsten
Dirk Leyman
Laura Noble
An Olaerts
Cathérine Ongenae
Hilde Pauwels
Thomas Pierce
Margi Rotiers
Hilde Sabbe
Helen Simpson
Geert Stadeus
Sam Steverlynck
Johan Swinnen
Annelies A.A. Vanbelle
Beate Windeler